Login

De Gebroken Kolom

Verzamelpunt voor bouwstukken

Artikelen

Op deze site  staat een landelijke verzameling van lezingen (bouwstukken noemen wij die) die vrijmetselaren in hun loge gehouden hebben. Zij hebben die gehouden staande achter het spreekgestoelte dat vrijmetselaren “De Gebroken Kolom” noemen.

Het zijn bouwstukken van uiteenlopende onderwerpen. Over symboliek, filosofie, maatschappelijke onderwerpen, religie, spiritualiteit etc. Onderwerpen die vrijmetselaren interesseren, maar ook veel niet-vrijmetselaren. Voor meer informatie over vrijmetselarij klik hier.

De site heeft een publiek gedeelte en een besloten gedeelte. Waarom een besloten gedeelte? Bouwstukken worden in de beslotenheid van een loge gehouden en de spreker voelt zich vrijer in zijn verhaal indien hij weet dat zijn verhaal in de beslotenheid van de vrijmetselarij blijft. En als hij het binnen de beslotenheid van zijn eigen loge wil houden, wordt het bouwstuk niet aan De Gebroken Kolom voor publicatie gegeven.

Toch hopen wij dat zoveel mogelijk broeders (zo noemen wij elkaar) hun bouwstuk wel willen plaatsen op deze site, al dan niet in het besloten deel. De primaire doelstelling van de GebrokenKolom is een bron van inspiratie te vormen voor vrijmetselaren en om voort te kunnen bouwen op kennis van medebroeders. 

In de zoekfunctie kunt u op google-achtige wijze zoeken naar bouwstukken die voldoen aan de door u opgegeven zoekwoorden. 

De aangeboden bouwstukken worden zonder screening geplaatst.  De redactie van de Gebroken Kolom is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud.  

 

Wij wensen u veel leesplezier.

Informatie over hoe u toegang kunt krijgen tot het besloten deel en hoe u bouwstukken kunt (laten) plaatsen/verwijderen is te vinden door HIER te klikken.

Webmaster

 

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 


Voor het onderhoud van deze website zijn wij afhankelijk van donaties. Klik hier voor meer informatie